top of page

Restauratie en reconstructie van glas in lood

Atelier Joëlle d'Alsace is gespecialiseerd in de renovatie en restauratie van loodglas in kerken en andere monumentale gebouwen met glas in lood. U kunt een beroep doen op hun diensten in heel België en Nederland.

Atelier2

De stappen van de restauratie en reconstructie van loodglas

Als ambachtelijk restaurateur werken zij volgens een nauwkeurige procedure. Eerst wordt een aangepast verloop van de restauratie samengesteld.

In samenspraak met de architect wordt gekozen voor het gedeeltelijk of volledig herloden van de ramen, waarbij de voorkeur tegenwoordig meestal gaat naar het gedeeltelijk herloden.

Deze beslissing hangt af van de kwaliteit van het oorspronkelijke materiaal en de opstelling van de ramen.

Atelier3

Vervolgens worden de ramen door het atelier gedemonteerd en wordt er een restauratieverslag opgesteld. Per paneel nemen zij een foto en maken zij een fiche met de geplande ingrepen op, zodat elke stap in het restauratieproces op een duidelijke manier gedocumenteerd is.

Zij beginnen de restauratie met het reinigen en ontloden van de panelen. Daarna herloden ze de ramen en mastikeren ze de panelen met authentieke lijnoliemastiek. De laatste stap bestaat uit het fotograferen van het loodglas, het aanbrengen van loodveters en het monteren van panelen op de werf.

Atelier1

Ook voor particuliere opdrachten staat Atelier Joëlle d'Alsace voor u klaar. Samen met u bespreken zij de technische mogelijkheden en maken ze enkele schetsen voor uw project.

U kunt kiezen uit bestaande modellen of zelf een nieuw ontwerp voorstellen voor uw glas in lood. Vervolgens maken ze werktekeningen op ware grootte voor het productieproces. Thermopane glas voor extra isolatie, voorzetbeglazing, klassieke beglazing, gebrandschilderd glas in lood of enkel gekleurd glas: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Contacteer hen voor meer informatie

Vertrouw op het vakmanschap van Atelier Joëlle d'Alsace! Wenst u meer informatie over hun glasarchitectuur of heeft u vragen over hun restauraties en reconstructies? Dan kunt u hen telefonisch of via mail contacteren. Ook via het contactformulier kunt u hen bereiken: zij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

bottom of page